Parametrische restricties bewerken

Wanneer je een object met een restrictie verwijdert, verdwijnt de opgelegde restrictie. Als je echter de restrictie bij een object wilt opheffen zonder het object te verwijderen, kan je het commando Bewerk parametrische restricties gebruiken.

Het kan ook zijn dat je de restrictiewaarde wenst te wijzigen. Bijvoorbeeld: wanneer je de gedwongen horizontale afstand van een muur wilt verkorten of verlengen op een bepaald moment in het ontwerpproces. Voor deze bewerking kan je eveneens het commando Bewerk parametrische restricties gebruiken.

Wanneer je het commando uitvoert, krijg je in het dialoogvenster ‘Restricties’ een lijst te zien met alle restricties die op een bepaald object van toepassing zijn. In deze lijst kan je de restrictie selecteren die je wilt bewerken. De geselecteerde restrictie licht rood op in de tekening. Wanneer de restrictie twee objecten omvat, verandert niet enkel de kleur van de restrictie maar wordt ook de verbinding tussen de twee objecten getoond.

Het bewerken van een object met restricties of het toepassen van meerdere restricties op eenzelfde object kan leiden tot een conflict. Dit los je op door de hinderende restrictie te verwijderen of de bewerking te annuleren.

Parametrische restricties verwijderen

Een restrictiewaarde aanpassen

Foutmeldingen bij het plaatsen van restricties

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.